Automarkt

“België moet einde van verkoop van diesel- en benzinewagens plannen”

Greenpeace is tevreden over het feit dat België en 8 andere landen aan de Europese Commissie hebben gevraagd om een termijn vast te stellen voor de geleidelijke afschaffing van de verkoop van nieuwe auto’s met verbrandingsmotoren in de hele EU. De milieuorganisatie roept de federale regering echter op om niet op het antwoord te wachten maar nu al een deadline vast te leggen.

Belga | bewerkt door J. Bosseloo | Gepubliceerd op 10 mrt. 2021 | Leestijd: 2 min

België, Nederland, Denemarken, Oostenrijk, Ierland, Griekenland, Litouwen, Luxemburg en Malta hebben een beroep gedaan op de Europese Commissie om in de hele EU duidelijke termijnen vast te stellen voor de geleidelijke stopzetting van de verkoop van nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor.

“We juichen het toe dat ons land deze oproep aan Europa doet om een einde te maken aan diesel- en benzinewagens. Om onze mobiliteit aan te passen aan de klimaatcrisis, is een snelle uitstap van auto’s met een verbrandingsmotor onvermijdelijk. Uit studies blijkt dat de verkoop ervan tegen 2028 geleidelijk moet worden stopgezet“, aldus Elodie Mertz, mobiliteitsexperte van Greenpeace.

Advertentie – lees hieronder verder

“Veel andere landen hebben al een deadline gesteld”

De milieuorganisatie zegt dat veel andere landen al een termijn hebben vastgesteld voor de stop op de verkoop van auto’s met verbrandingsmotor, wat de consument meer duidelijkheid verschaft. Onder meer Denemarken, IJsland, Ierland, Slovenië en Zweden hebben zich ertoe verbonden de verkoop van zulke personenvoertuigen tegen 2030 een halt toe te roepen, zo blijkt uit een studie van de International Council on Clean Transportation.

“We dringen er bij de federale regering op aan om niet op een Europese beslissing te wachten en zelf een datum aan te kondigen“, aldus Greenpeace. “Tegelijkertijd moeten we werken aan duurzame mobiliteit voor alle burgers. Regeringen moeten investeren in betaalbare, comfortabele en efficiënte alternatieven voor de auto en elektrische auto’s moeten toegankelijk worden, bijvoorbeeld via autodelen,” concludeert Elodie Mertz.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon