Automarkt

Binnenkort echte elektrische Volkswagen GTI’s?

Volkswagen gaat volop voor de elektrische auto’s. En de constructeur is blijkbaar bereid om alles op te offeren voor deze overgang: zelfs het iconische GTI-logo ondergaat een grondige transformatie.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 4 aug. 2023 | Leestijd: 3 min

Sinds de Dieselgate-affaire heeft Volkswagen het roer omgegooid. Als mea culpa heeft het bedrijf besloten om radicaal te transformeren richting elektrische auto’s. De verandering van het bedrijfsmodel is moeilijk te realiseren, maar Volkswagen heeft altijd aangegeven dat er ruimte in het gamma zou blijven voor plezierige (lees: sportieve) auto’s.

patrick-fusenich-Pce2nDLNS4M-unsplash

Advertentie – lees hieronder verder

In dat verband worden de elektrische modellen met meer pit GTX genoemd, een naam die een beetje doet denken aan het beroemde GTI-logo dat in de jaren zeventig gelanceerd werd en dat zijn stempel heeft gedrukt op verschillende generaties bestuurders op zoek naar rijsensaties. Toch blijft het GTX-logo blijkbaar niet. De baas van Volkswagen zei onlangs dat de volgende Golf ook verkrijgbaar wordt als GTI, want je moet wel gek zijn om zo’n bekend embleem te laten vallen. Maar de volgende generatie van Volkswagens succesmodel wordt 100 procent elektrisch, wat betekent dat ook de GTI volledig elektrificeert.

Nieuw logo?

Het GTI-logo lijkt dus de elektrificatie van het Volkswagen-gamma te overleven. Dit wordt ook bevestigd door de website CarBuzz, die onlangs een hertekend logo ontdekte dat Volkswagen gedeponeerd heeft. Daarin is de traditionele ‘I’ vervangen door een bliksemschicht, duidelijk een symbool voor elektrische aandrijving. In het originele GTI-logo staat de ‘I’ voor ‘Injectie’, wat verwijst naar een verbrandingsmotor, maar moeilijk gebruikt kan worden voor een elektrische auto.

GTI EV

Logo: CarBuzz

Dit gezegd zijnde, worden we wel vaker verrast door ‘marketingexperten’ die er niet voor terugdeinzen om genres te mixen vanwege de kracht van bepaalde merknamen. Denk maar aan Porsche Taycan, die zich als elektrische auto nog altijd Turbo durft te noemen. Verschillende bronnen melden dat Volkswagen het nieuwe GTI-logo nog voor de komst van de nieuwe Golf zal gebruiken op elektrische modellen. Misschien wel op de ID.2, die in 2025 verwacht wordt. Het GTX-logo wordt echter nog niet meteen afgevoerd, want we verwachten nog een ID.7 GTX. Wordt vervolgd.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon