Auto-industrie

BMW gaat verbrandingsmotoren voortaan elders produceren

Geschreven door Maxime Hérion | 26/11/2020

BMW heeft een opvallende beslissing genomen. Terwijl de Duitse fabrieken van het merk zich zullen richten op de productie van elektrische voertuigen, zal de bouw van verbrandingsmotoren voortaan in andere landen gebeuren.

Diesel- en benzinemotoren met een BMW-stempel worden momenteel in de fabriek in München in elkaar gezet. Dat verandert dus, want de beslissing is gevallen dat de productie van zulke krachtbronnen in de Hams Hall-fabriek in het Verenigd Koninkrijk en in Magna Steyr in Oostenrijk zal plaatsvinden.

De Münchense fabriek gaat zich concentreren op de bouw van de elektrische , terwijl de en in twee andere productie-eenheden in Duitsland zullen worden geassembleerd. De productie van modellen met verbrandingsmotor in hun geheel zal wél nog steeds in Duitsland plaatsvinden. Opvallend is daarbij dat de Mini Countryman in Leipzig van de band gaat rollen, terwijl deze SUV voorheen in Groot-Brittannië werd gemaakt.

Ondanks enorme investeringen in de transformatie van de fabrieken voor de assemblage van elektrische auto’s, is BMW bezig de kosten tegen het einde van dit jaar met zo’n € 560 miljoen te verlagen.

Trefwoorden

Lees ook