Automarkt

Chinese merken scoren in VAB Gezinswagenverkiezing 2024

Een jury van professionals en gezinnen verkoos weer hun favorieten uit een vloot van 33 testwagens. De winnaars van de VAB Gezinswagenverkiezing 2024 werden de BYD Dolphin, de BAIC X66 en de Dacia Jogger.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 30 nov. 2023 | Leestijd: 2 min

De winnaars van de VAB Gezinswagenverkiezing 2024 werden ook nu weer gekozen door een onafhankelijk jury bestaande uit professionals, journalisten en gezinnen. Zij deden testritten en beoordeelden de wagen aan de hand daarvan en de resultaten van tests die VAB zelf uitvoerde en samengevat worden in een rapport. Daarin konden de juryleden bijvoorbeeld het werkelijk gemeten gebruik lezen, maar ook de geluidsmetingen, de beschikbare ruimte in de koffer, de technische specificaties en de resultaten van veiligheid naar zwakke weggebruikers toe in Euro NCAP-crashtests.

Op zoek naar beste koop

In de klasse voor wagens met een catalogusprijs tot 28.000 euro was de winnaar de Dacia Jogger op LPG, die door de jury werd omschreven als “onwaarschijnlijk veel auto voor weinig geld”. Op de tweede plaats eindigde de Skoda Fabia voor de Renault Clio.

Advertentie – lees hieronder verder

In grote klasse tot 38.000 euro was de BAIC X55 de eerder onverwachte laureaat. Deze Chinese SUV werd niet alleen geprezen omwille van zijn gunstige prijs, maar ook omdat hij heel aangenaam is om mee te rijden, mooi oogt en door de vele opties van huis uit zeer goed uitgerust is. De ereplaatsen in deze klasse waren weggelegd voor de Skoda Karoq en de Peugeot 408.

Tenslotte kende ook de klasse voor elektrische wagens een Chinese winnaar: de BYD Dolphin. Deze compacte EV overtuigde de jury vooral door zijn “onklopbare verhouding prijs/kwaliteit/rijbereik”. De MG4 en Smart #1 vervolledigden het podium in deze klasse.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon