Automarkt

Deze elektrische auto is de bestverkochte wagen ter wereld

Elektrische auto’s winnen sterk aan populariteit. Met 267.171 verkochte exemplaren werd de Tesla Model Y de bestverkochte auto wereldwijd in het eerste kwartaal van 2023.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 4 jun. 2023 | Leestijd: 3 min

De autosector evolueert snel. Dat is te merken aan de verkoopcijfers op de wereldwijde markten waar het aandeel van voertuigen met een elektrische aandrijving gestaag toeneemt. In zulke mate zelfs dat intussen een 100% elektrische auto de koppositie in de verkooptabellen op wereldniveau inneemt, volgens Reuters dat al inzage kreeg in de recentste cijfers van Jato Dynamics over het eerste kwartaal van 2023.

Die eer valt nu de Tesla Model Y te beurt, waarvoor maar liefst 267.171 bestellingen werden opgetekend tijdens de eerste drie maanden van dit jaar. Daarmee zorgt het automerk van Elon Musk voor een primeur want dit is de eerste keer dat een 100% elektrische auto het meest wordt verkocht op wereldwijd niveau.

Advertentie – lees hieronder verder

Noteer hierbij dat de meeste Models Y op de Chinese markt werden verkocht: 94.469 stuks. Terwijl er in de Verenigde Staten 83.664 en in Europa 71.114 stuks werden geleverd.

Model Y

Reeds Europese nummer 1

Toch is dit geen complete verrassing voor de Tesla Model Y, want dit model was eerder al op Europees niveau de verkoopstopper in het eerste kwartaal van 2023. Het bevestigt in ieder geval het goede doen van Tesla en de doorbraak van de elektrische auto. Volgens de analisten van Jato Dynamics zou de Tesla Model Y deze tendens wel eens kunnen doortrekken en ook op jaarbasis de bestverkochte auto ter wereld van 2023 kunnen worden.

In de verkooprangschikking van Jato Dynamics die weldra officieel wordt bekendgemaakt, wordt de top vijf verder ingenomen door Toyota-modellen: Corolla, Hilux, RAV4 en Camry. Daarmee lijkt het Japanse merk zijn status van grootste autofabrikant ook in 2023 te zullen bevestigen.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon