Automarkt

D’Ieteren verdeler van Rimac in België

De D’Ieteren Groep heeft een nieuw merk in zijn portefeuille: Rimac, het Kroatische merk van exclusieve elektrische sportwagens, dat eerstdaags zijn eerste model Nevera zal lanceren.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 13 jan. 2022 | Leestijd: 3 min

Dat D’Ieteren Rimac op de Belgische markt brengt, is geen complete verrassing. De invoerder heeft een historische band met de Volkswagen Groep en heeft naast de populaire merken, zoals Volkswagen, Audi, Skoda enz. ook enkele exclusieve labels in zijn portefeuille, waaronder Bentley, Porsche en Bugatti. En laat nu net deze laatste in een structuur zitten, gevormd door Porsche en Rimac binnen de VW Groep, en het plaatje is snel gemaakt.

Rimac is een Kroatische specialist van elektrische sportwagens en kan de volgende jaren dus heel veel gaan betekenen op de markt van exclusieve geëlektrificeerde wagens. En aangezien D’Ieteren via zijn premium verkooppunten al toegang heeft tot het publiek dat dit soort supercars kan kopen, is de aankondiging van het Belgische invoerderschap niet meer dan logisch.

Advertentie – lees hieronder verder

Nevera: 1.914 pk

Rimac Nevera

Het allereerste model van Rimac heet Nevera en tekent voor 1.914 pk, geleverd door vier elektromotoren die hun stroom halen uit een batterij van 120 kWh, die op zijn beurt goed is voor 550 km autonomie.

De spurt van 0 naar 100 km/u lukt in een fabelachtige 1,9 (!) seconden, en de kaap van 300 km/u is al na een even verbluffende 9,3 tellen bereikt. En dan kan er nog verder “gas” worden gegeven, want deze bolide heeft een topsnelheid van zomaar eventjes 412 km/u (volgens de producent). Belachelijk snel is dat.

Tijd om naar België te exporteren

Rimac Nevera

De Nevera is intussen productieklaar. Rimac wil er amper 150 exemplaren van vervaardigen en die zullen aan bijna 2 miljoen euro per stuk worden verkocht. De eerste klanten krijgen nog dit jaar hun fraaie elektrische supercar overhandigd en misschien zijn daar dus ook enkele Belgische gelukkigen bij.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie