Automarkt

Gaat de nieuwe EU-emissienorm voor massa-ontslagen zorgen?

De toekomstige Europese emissienorm baart veel autoconstructeurs en hun personeel zorgen. De voorzitter van de BMW-ondernemingsraad heeft het onlangs over enkele mogelijke gevolgen gehad, zoals massa-ontslagen.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 2 mrt. 2021 | Leestijd: 2 min

“We zullen te maken krijgen met een graad van werkloosheid zoals we die nog nooit hebben gezien, aldus Manfred Schoch, voorzitter van de ondernemingsraad van de BMW Group op een evenement van de automobielclub Mobil in Deutschland. Als de volgende Euro 7-norm te streng wordt, zou dat volgens de man kunnen leiden tot het einde van verbrandingsmotoren tegen 2025 en dat zou ernstige gevolgen voor de auto-industrie met zich meebrengen.

Alternatieve oplossingen

De Duitse auto-industrievereniging VDA en veel toeleveranciers zeggen dat Europa zich niet uitsluitend moet concentreren op elektrische mobiliteit en dus ook alternatieve oplossingen moet overwegen, zoals waterstof of synthetische brandstoffen zoals de door Porsche ontwikkelde eFuel. Vooral deze laatste nieuwigheid heeft het voordeel dat het fossiele brandstoffen kan vervangen om conventionele verbrandingsmotoren draaiende te houden, waardoor ook veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het onderhoud ervan, actief kunnen blijven.

Advertentie – lees hieronder verder

Bron: Frankfurter Allgemeine Zeitung

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon