Auto-industrie

Joint-venture tussen Porsche en Rimac: bye bye Bugatti W16?

Porsche gaat het lot van Bugatti in handen nemen en zal daarvoor samenwerken met Rimac, de fabrikant van elektrische hypercars. Moet de beroemde W16-motor op pensioen? Daar lijkt het op.

Geschreven door Maxime Hérion | 21/03/2021

Tijdens de jaarlijkse Volkswagen-conferentie zei Herbert Diess, de baas van het concern, dat Porsche “een partnerschap aan het voorbereiden is dat met Rimac wordt besproken”. Ter herinnering, Rimac is de Kroatische fabrikant van elektrische hypercars waarin zowel Porsche als de Hyundai-groep aandelen hebben.

Bye bye, W16?

Porsche heeft onlangs 70 miljoen euro geïnvesteerd in Rimac om er voor 24% eigenaar van te worden. We twijfelen er dan ook geen seconde over dat een gemeenschappelijke onderneming zal worden opgericht, al is het maar om toekomstplannen van Bugatti vorm te geven. Het staat nu eenmaal in de sterren geschreven dat de 1.500 pk sterke W16-motor de alsmaar strengere uitstootnormen niet zal overleven en dat het Frans-Duitse supermerk op relatief korte termijn de elektrische toer op zal gaan, net zoals zowat alle andere fabrikanten.

Advertentie

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook