Auto-industrie

Lamborghini Urus blijft scoren

Geschreven door Joris Bosseloo | 26/07/2020

De Lamborghini Urus, zeg maar de Italiaanse neef van de Audi RS Q8 met 50 pk extra, blijft het bijzonder goed doen in de verkoop. Deze week is het tienduizendste exemplaar een feit geworden…

De tienduizendste Urus gaat naar een Russische klant. Het koetswerk van de super-SUV in kwestie kreeg een lik Nero Noctis Matt, matzwart dus, en is getooid met het optionele carbonpakket. Binnenin tellen we twee kleuren, namelijk zwart en oranje, en ook daar zijn koolstofvezelaccenten aanwezig. Weet trouwens dat het kleurenaanbod voor dit Lamborghini-model onlangs werd uitgebreid met enkele nieuwe tinten, zijnde Giallo Inti (geel), Arancio Borealis (oranje) en Verde Mantis (groen). Onder zijn kap woont een 650 pk sterke 4-liter biturbo-V8.

Als zoete broodjes

De Urus werd in december 2017 voorgesteld en het liep meteen storm voor de “sportiefste cross-over op de markt”. Tegen het einde van 2019, het eerste volledige productiejaar, stond de teller al op  4.962 exemplaren en intussen is dat aantal dus al opgelopen tot 10.000 stuks. Voor de Urus bouwde Lamborghini trouwens een nagelnieuwe, hypermoderne productielijn.

Lees ook