Auto-industrie

Lamborghini verbreekt verkooprecord (dankzij een SUV…)

Geschreven door Joris Bosseloo | 14/01/2020

2019 is een absoluut topjaar geworden voor Lamborghini. Hoewel dat Italiaanse merk in de eerste plaats bekendstaat om de productie van lage en brede supersportwagens, werd het verkooprecord in de eerste plaats gebroken door de komst van de Urus, een SUV…

De Urus is in wezen een Audi RS Q8, zij het iets krachtiger en een stuk duurder dan zijn Duitse neef. Wereldwijd heeft Lamborghini er al bijna 5.000 van kunnen slijten, wat vergelijkbaar is met de totale verkoop van alle modellen samen in 2018.

VS en China

De grootste afzetmarkt is de VS, gevolgd door China (en Hongkong en Macau), het VK, Japan, Duitsland, het Midden-Oosten, Canada en Italië, waar 370 inschrijvingen voor de super-SUV werden genoteerd. Bij ons klokte de DIV eind vorig jaar op 33 nieuwe Urussen.

Huracán scoort nog steeds

Huracan

Vooralsnog blijft de Huracán de meest verkochte Lamborghini ooit. Daarvoor heeft het merk sinds de introductie meer dan 14.000 nieuwe eigenaars gevonden.

Niet naar Genève want…

Ondanks de goede cijfers is Lamborghini niet van plan om present te tekenen op het volgende Autosalon van Genève (maart 2020). De fabrikant heeft aangegeven dat “originele en exclusieve evenementen voor klanten en de pers een betere oplossing is”.

Bron: Belga

Lees ook