Auto-industrie

Nissan: reeds 250.000 elektrische Nissans in Europa

Nissan heeft al 250.000 elektrische auto’s verkocht op Europese bodem. Een mooie prestatie die de komende jaren bevestigd zal worden, aangezien het aandeel elektrische auto’s natuurlijk nog verder zal toenemen. De constructeur bereidt zich ook voor op de lancering van een nieuwe elektrische SUV, de Ariya.

Geschreven door David Leclercq | 08/09/2021

Nissan kan trots zijn op zijn keuzes uit het verleden, vooral wat de elektrische auto betreft. De Leaf was een pionier op het gebied van elektrische voertuigen voor het grote publiek en heeft al een mooi commercieel parcours afgelegd, aangezien er reeds 208.000 exemplaren in Europa zijn verkocht. En daar moeten nog de 42.000 e-NV200’s aan toegevoegd worden.

Een elektrische toekomst

Het is duidelijk dat Nissan niet op dit elan zal stoppen. Want de volgende generatie (of het vervolg) wordt reeds achter de schermen voorbereid. Over een paar maanden zal Nissan namelijk de Ariya lanceren, een 100% elektrische SUV waarvan het technische deel dit keer zal worden gedeeld met de Renault Mégane E-Tech. Een hele ommekeer, want hoewel Nissan en Renault partners waren, hadden ze hun kennis of technologie nooit gedeeld voor de Leaf en de Zoé. Een situatie die destijds trouwens volstrekt onbegrijpelijk was. De ambities van Nissan op de elektrische markt zijn hoog: het merk wil dat tegen eind 2023 75% van zijn verkoop uit elektrische auto’s bestaat. En dat is al heel snel.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook