Auto-industrie

Peugeot 308 verkozen tot ‘Women’s World Car of the Year’

Uit een deelnemersveld van 66 automodellen heeft de jury van de verkiezing ‘Women’s World Car of the Year’ massaal voor de Peugeot 308 gestemd, een model dat “aanspreekt vanwege zijn universele aantrekkingskracht”.

Geschreven door Maxime Hérion | 21/05/2022

De jury van ‘Women’s World Car of the Year‘, kortweg WWCOTY, bestaat uit bijna 60 autojournalistes uit meer dan 40 landen. Deze dames moesten een keuze maken uit in totaal 66 wagens. Uiteindelijk werd de Peugeot 308 als winnaar aangeduid, na te zijn beoordeeld op veiligheid, kwaliteit, prijs, design, rijgedrag en ecologische voetafdruk.

Historisch moment

WWCOTY 2022

Advertentie

“De Peugeot 308 is een universele en pragmatische auto, een voertuig dat voldoet aan de behoeften van zowel jongeren als gezinnen en oudere bestuurders,” aldus Marta Garcia, directrice van WWCOTY.

Een delegatie van tien juryleden zakte naar Parijs af om de prijs uit te reiken aan Linda Jackson, de CEO van Peugeot. “Dit is een historisch moment, want de eerste keer in de dertienjarige geschiedenis van WWCOTY dat de winnende auto van een merk is dat door een vrouw wordt geleid”, liet Garcia zich ontvallen. “Maar dat is niet de reden waarom we in Parijs zijn. We zijn hier omdat de 308 door vrouwelijke autojournalisten uit vijf continenten werd verkozen tot de beste auto ter wereld.”

WWCOTY

Linda Jackson was al even opgetogen: “Het is een dubbele eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen: in de eerste plaats om Peugeot erkend te zien door internationale journalisten die echte en authentieke autodeskundigen zijn, en ten tweede omdat de jury volledig uit vrouwen bestaat. Ik ben verheugd dat ons geslacht een steeds belangrijkere rol in de auto-industrie speelt. We zijn duidelijk op de goede weg”.

Enig in zijn soort

De WWCOTY werd in 2009 opgericht door de Nieuw-Zeelandse autojournaliste Sandy Myhre. De stemcriteria zijn gebaseerd op dezelfde principes die elke bestuurder hanteert bij het kiezen van een nieuwe auto. De selecties zijn dus geen “vrouwenauto’s“, want zo’n categorie bestaat gewoonweg niet.

Automodellen die voor deze wereldwijde onderscheiding in aanmerking komen, moeten op ten minste twee continenten worden verkocht, al dan niet met dezelfde naam. Vorig jaar was het de Land Rover Defender die als eerste uit de bus kwam.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook