Auto-industrie

Scout, het ‘nieuwe’ automerk van Volkswagen

Met Scout stampt Volkswagen een nieuw automerk uit de grond. Komt die naam je bekend voor?

Geschreven door Joris Bosseloo | 13/05/2022

Zelf heb je er misschien nog nooit van gehoord, maar Scout is toch een beetje een begrip in de Verenigde Staten. In de sixties en seventies was dit een bekend 4×4-model van International Harvester, actief op de markt van landbouwvoertuigen.

International Harvester Scout

Advertentie

Dit laatstgenoemde merk gaf er in het midden van de jaren ’80 de brui aan wat de bouw van auto’s betreft, maar verkocht sindsdien nog onderdelen aan onder andere Navistar.

Wat heeft VW daar mee te maken?

Navistar, of wat er nog van over was, werd twee jaar geleden opgekocht door Volkswagen, dat nu beslist heeft om de naam Scout van onder het stof te halen. Wat vroeger een model was, wordt binnenkort dus een merk op zich in het land van Uncle Sam.

Opnieuw 4×4’s?

Yes. Scout zal zich concentreren op de bouw van SUV’s en pick-ups, die bovendien allemaal over een elektrische aandrijving zullen beschikken. Geen verrassing is dit, want Volkswagen spitst zich volop toe op een ‘groene’ toekomst. Bovendien kan het concern zo de strijd aan gaan met fabrikanten zoals Rivian, waar al veel interessants over geschreven werd.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook