Automarkt

Volkswagen: echte knopjes op stuur maken comeback

De touchscreen-bediening van Volkswagen-stuurwielen die sinds de invoering ervan het mikpunt van kritiek vormt, zal binnenkort verdwijnen. Dat meldde de CEO van het bedrijf op sociale media.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 27 okt. 2022 | Leestijd: 2 min

Met de Golf VIII probeerde Volkswagen een stempel te drukken door klanten een zo digitaal mogelijk interieur aan te bieden. Wat dat betreft, werd gebroken met het veel bescheidener design van het vorige model.

Tal van bedieningselementen die voorheen ‘fysiek’ waren, veranderden in aanraakbediening, in zekere zin vergelijkbaar met dat van een touchscreen. Zelfs het stuurwiel onderging zo’n transformatie, want daarvan werden de knoppen vervangen door wat multifunctionele, aanraakgevoelige toetsen wordt genoemd.

Advertentie – lees hieronder verder

Slechte keuze

VW stuur Golf

Het nieuwe stuur viel niet echt in de smaak. Het bleek immers best lastig om al rijdend de toetsen te bedienen en Volkswagen kreeg de ene na de andere klacht te verwerken. Die werden ook effectief gehoord, zo leerden we vandaag, want via Linkedin, het sociale netwerk voor professionals, kondigde CEO Thomas Schäffer de terugkeer van de goede oude drukknoppen aan. Niet alleen voor de Golf trouwens, maar ook voor andere modellen die sindsdien zijn verschenen.

VW stuur

Deze welgekomen wijziging zou in de loop van 2023 doorgevoerd worden, samen met de facelift van de Golf. In de tussentijd vragen we ons af of het Duitse merk ook andere, minder praktische bedieningselementen, zoals die van de airconditioning bijvoorbeeld, gaat veranderen. Moraal van het verhaal: soms is eenvoud gewoon beter…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon