Auto-industrie

Volvo roept XC40’s terug in België: “Ze kunnen plots versnellen”

Volvo heeft een fout ondekt bij SUV’s van het type XC40, de populairste auto op de Belgische markt, die trouwens in ons eigenste Gent van de band rolt. In totaal worden 475 exemplaren teruggeroepen wegens een defect aan de kabelboom, wat nare gevolgen kan opleveren.

Geschreven door Joris Bosseloo | 13/05/2022

Door een constructiefout aan de kabelboom is het mogelijk dat er water binnensijpelt. Dat water kan bij de elektronische regeleenheid van het gaspedaal terechtkomen, wat mogelijk storingen oplevert. De gevolgen zijn niet min: de ene auto zal niet meer kunnen starten, de andere valt stil en in bepaalde gevallen kan het zelfs zijn dat de wagen plots accelereert.

Veiligheidsfunctie

Volvo Belux sust de gemoederen door te zeggen dat hun voertuigen over een ingebouwde veiligheidsfunctie beschikken en dat ze zich dus niet te veel zorgen hoeven te maken.

Advertentie

XC40

De invoerder laat weten de betrokken klanten zo spoedig mogelijk persoonlijk op de hoogte te zullen brengen, zodat hun compacte SUV kostenloos gerepareerd kan worden. Het gaat om XC40‘s die tussen 8 september 2020 en 13 augustus 2021 werden gebouwd.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook