Auto-industrie

Volvo verdriedubbelt productie elektrische auto’s in Gent

Volvo zet alles op alles om aan de groeiende vraag naar elektrische modellen te kunnen voldoen. In de fabriek in Gent spreekt men zelfs van een verdriedubbeling van de productie.

Geschreven door Maxime Hérion | 11/01/2021

De beslissing om de productiecapaciteit fors te verhogen komt op een moment dat Volvo Cars ook zijn jaarlijkse verkoopresultaten voor 2020 aankondigt, die een sterke groei van de vraag (twee keer zoveel als in 2019) naar de Recharge-modellen van de fabrikant hebben laten zien. Tegen 2022 zal de productiecapaciteit van de Gentse fabriek voor elektrische voertuigen meer dan verdrievoudigd zijn ten opzichte van het huidige niveau en goed zijn voor ongeveer 60% van de totale capaciteit van de fabriek.

Gent bereidt momenteel een tweede volledig elektrisch Volvo-model op basis van het modulaire CMA-platform voor, dat nog dit jaar in productie zal gaan. De fabriek bouwt al de XC40 Recharge, het eerste volledig elektrische voertuig van het bedrijf, en een plug-in hybrideversie van de XC40. “Onze toekomst is elektrisch en klanten waarderen onze Recharge Vehicles”, aldus Javier Varela, Global Industrial Operations and Quality Manager. “Terwijl we ons gamma blijven elektrificeren en onze productiecapaciteit voor elektrische voertuigen blijven uitbreiden, neemt Gent het voortouw in ons wereldwijde productienetwerk.”

Advertentie

De Gentse vestiging is de eerste van het wereldwijde productienetwerk die is gestart met de assemblage van volledig elektrische voertuigen, al is Volvo ook van plan om de productiecapaciteit voor volledig elektrische voertuigen in andere fabrieken over de hele wereld te verhogen. Vorige maand kondigde Volvo Cars bijvoorbeeld al aan er elektromotoren in het Zweedse Skövde zullen worden gebouwd, en dat er plannen zijn om tegen 2025 een volledige eigen productielijn voor elektromotoren op te zetten. Het bedrijf zal hiervoor de komende jaren zo’n 68 miljoen euro voor uittrekken.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook