Autotests

TEST Opel Grandland X 2.0 CDTI: Stapje hoger

Enkele maanden na de marktintroductie van de Grandland X voegt Opel een nieuwe dieselmotor van 177 pk en een bijzonder riant uitrustingsniveau aan het gamma toe.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 29 mei 2018 | Leestijd: 4 min

De Opel Grandland X is het Duitse neefje van de Peugeot 3008 – waarmee hij het platform deelt – maar hij maakt het verschil met de Franse crossover door zijn veeleer klassieke stijl. Hij is echter even elegant en vooral het nieuwe Ultimate afwerkingsniveau oogt bijzonder fraai omwille van de zwarte interieurbekleding van het dak. Ook de spiegelkappen zijn zwart, we zien zilverkleurige dakrails en tweekleurige 19-duimsvelgen.

Advertentie – lees hieronder verder

Naast deze specifieke designdetails, heeft deze Ultimate-afwerking ook recht op heel wat extra’s. Er komt een uitgebreide veiligheidsuitrusting, maar ook bijkomende comfortitems zoals een panoramische 360 graden camera, een automatische parkeerfunctie en verwarming van de voorruit, het stuur en vier zitplaatsen. Ook de kofferklep opent volautomatisch en handsfree. Opel voorziet een 8 inch groot Intellink-aanraakscherm en ergonomisch gevormde stoelen volgens de AGR-norm. Het enige minpunt is dat deze stoelen een beetje laterale steun missen in bochten.

Enkel als automaat

Met de nieuwe tweeliter dieselmotor wordt de Grandland X niet sportief, maar hij biedt wel keurige prestaties. Dit is de ideale motor voor veeleisende klanten en hij vult het motorgamma langs boven aan. Tot nu toe werd de Grandland X enkel met de 1.6 liter dieselmotor van 120 pk geleverd. Met 177 pk en 400 Nm aan koppel (bij 2.000 opm) maakt de 2.0 deze Opel erg vlot, want hij accelereert in 9,1 seconden van 0 tot 100 km/u. Deze zelfontbrander wordt enkel in combinatie met een nieuwe Aisin automatische versnellingsbak geleverd. Met deze transmissie komt de Grandland X vloeiend en dynamisch vooruit en hoewel de motor zich bij het vertrekken nadrukkelijk laat horen, wordt hij fluisterstil bij constante snelheden.

Hybride volgt

Naast de nieuwe 2.0 motor, zal de 1.6 liter grote dieselmotor straks ook worden vervangen door een 1.5 liter blok dat efficiënter is. Deze nieuwe 1.5 wordt geleverd met 100 of 130 pk. Vanaf de zomer volgt ook een 1.6 liter benzinemotor met 180 pk. Tot slot zal vanaf volgend jaar ook een plug-in hybride versie met vierwielaandrijving aan het gamma worden toegevoegd.

+

Verzorgde vormgeving

Vlotte motorisatie

Volledige uitrusting


Stoelen bieden weinig laterale steun

Motorgeluid tijdens het accelereren

Geen manuele versnellingsbak

 

De Opel Grandland X 2.0l CDTI in cijfers

Motor : 4-cilinder turbodiesel, 1.997cc ; 177 pk bij 3.750 tr/min ; 400 Nm bij 2.000 tr/min

Aandrijving : voorwielen

Versnellingsbak : 8-trapsautomaat

L/b/h (mm) : 4.477/1.902/1.609

Leeggewicht (kg) : 1.575

Koffervolume (l) : 514 – 1.652

Tankinhoud (l) : 53

0 – 100 km/u : 9,1

Prijs : € 34.900 BTWi

Topsnelheid : 214 km/u

Opg. gem. verbruik : 4,9l/100 km

CO2 : 128 g/km

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon