Autotests

TEST Audi A5 Sportback g-Tron: Aantrekkelijk groentje

Uiterlijk lijkt het een gewone A5 Sportback, maar bij nader inzien merk je toch een aanduiding die weergeeft dat deze mooie berline op aardgas loopt. Dat is goed nieuws voor de CO2-uitstoot, die hiermee pijlsnel daalt!

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 4 mei 2018 | Leestijd: 3 min

Audi zet stevig in op CNG- of aardgastechnologie en integreerde die hier op briljante wijze. De A5 g-tron wordt aangedreven door een 170 pk sterke 2.0 TFSI motor die 270 Nm koppel produceert. De brandstofmodule bestaat uit vier lichte en stevige reservoirs met een inhoud van 19 kg, waarmee een rijbereik van 500 km enkel op aardgas mogelijk is. Met de benzinetank van 25 liter erbij, loopt de autonomie van de wagen op tot 950 km. In de NEDC-cyclus verbruikt deze Audi A5 Sportback g-tron met S-Tronic-transmissie 3,8 kg CNG per 100 km.

Advertentie – lees hieronder verder

CO2-neutraal

De CNG-tanks, die onder een druk van 200 bar bij 15 °C staan, hebben een innovatief concept: ze wegen 56% minder dan vergelijkbare tanks uit staal. Iedere tank wordt bij de productie onderworpen aan een testdruk van 300 bar, alvorens ze in de auto wordt gemonteerd. De barstdruk is echter veel hoger en overtreft ruimschoots de wettelijke vereisten. Als de A5 Sportback g-tron op Audi e-gas rijdt, functioneert hij CO2-neutraal. Dat e-gas is momenteel in Duitsland beschikbaar. Het is een synthetisch methaangas dat geproduceerd wordt op basis van water en CO2 in « Power-to-Gas » methaaninstallaties, die gebruik maken van groene elektriciteit. Deze installaties laten het merk met de vier ringen toe overtollige hernieuwbare energie te stockeren en zo een belangrijke bijdrage tot de energietransitie te leveren. Jammer genoeg is e-gas bij ons nog niet verkrijgbaar.

Besluit

De Audi A5 Sportback g-tron behoudt alle kwaliteiten van de andere A5’s en voegt er nog een bijkomend vleugje technologie aan toe.

 

Plus

Compromis « ecologie » /dynamiek

Technologie perfect op punt

Degelijke prestaties

Fabricagekwaliteit van topniveau

 

Min

Hoge prijs

Kleiner koffervolume

Nog weinig tankstations

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon