Autonieuws

Hyundai Ioniq 5 N: vurig temperament

De Hyundai Ioniq 5 N is klaar. De eerste elektrische sportwagen van het merk, die 650 pk ontwikkelt en in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert, neemt het op tegen veel sportwagens met verbrandingsmotor.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 30 mrt. 2024 | Leestijd: 2 min

De Hyundai Ioniq 5 N werd maandenlang ontwikkeld op de Nürburgring, waar hij al mooie prestaties heeft neergezet. Nu is hij ook eindelijk gelanceerd. Deze pittige versie van de Ioniq 5 kost ongeveer 80.000 euro en heeft twee elektromotoren (383 pk voorin en 412 pk achterin), die samen goed zijn voor 650 pk en 770 Nm. De prestaties zijn indrukwekkend, met een sprint van 0 tot 100 km/u in 3,4 seconden en een topsnelheid van 260 km/u.

Ioniq 5 2

Advertentie – lees hieronder verder

Belangrijke wijzigingen

Met een batterij van 84 kWh biedt de Hyundai Ioniq 5 N een rijbereik van 448 km. Maar het is veel meer dan een Ioniq 5 met twee zeer krachtige motoren. De N heeft verstevigingen aan het koetswerk, geïntegreerde aandrijfassen om de onafgeveerde massa te verminderen, een verstevigde stuurkolom en specifiek stuurhuis en aluminium velgen van 21 duim.

Ioniq 5 3

Straffe simulatie

Indrukwekkend is de elektronica die de auto laat klinken als een viercilindermotor. Nog indrukwekkender is het e-Shift-systeem, dat ervoor zorgt dat hij zich gedraagt als een auto met verbrandingsmotor, inclusief koppelfeedback met schokkerig schakelen. We zijn benieuwd om dit systeem, vooral bedoeld voor mensen die weigerachtig staan tegenover de elektrificatie, te testen in de praktijk.

Ioniq 5 N 4

Overvloed aan uitrusting

Voorts beschikt deze 2,2 ton zware vijfdeurs over een uitgebreide uitrusting, waaronder kuipzetels, een elektronische geregelde ophanging, een Bose-audiosysteem met acht luidsprekers, een panoramisch dak, een V2L-laadsysteem, een elektronisch sperdifferentieel en nog veel meer. De eerste leveringen zijn later dit jaar gepland.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon