Autosport

Alfa Romeo viert honderdjarig bestaan van Quadrifoglio in Le Mans

Alfa Romeo en zijn fans vieren het honderdjarige bestaan van het Quadrifoglio-label op Le Mans Classic 2023. Er zullen uitzonderlijke modellen te zien zijn.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 28 jun. 2023 | Leestijd: 3 min

Van 29 juni tot 2 juli vindt de elfde editie van Le Mans Classic plaats op het mythische circuit. Dit niet te missen evenement in de wereld van de oldtimercompetitie biedt tienduizenden bezoekers en liefhebbers de kans om op het circuit van Le Mans racewagens van de jaren twintig tot het einde van de jaren zeventig te bewonderen die de geschiedenis van deze legendarische race hebben gekenmerkt.

Alfa 33

Advertentie – lees hieronder verder

Modellen van gisteren en vandaag

Als viervoudig winnaar van de wedstrijd presenteert Alfa Romeo enkele uitzonderlijke modellen uit het sportieve avontuur van het merk en het Circuit de la Sarthe. Deze gelegenheid is des te mooier omdat de honderdste verjaardag van het circuit waarop de 24 Uren van Le Mans wordt gehouden, samenvalt met de honderdste verjaardag van de iconische Quadrifoglio, het bekende klavertjevier van Alfa Romeo.

Tijdens het evenement toont Alfa Romeo op zijn stand vier uitzonderlijke modellen, juweeltjes uit de Heritage-collectie van het Museo Storico Alfa Romeo in Arese: een 6C 3000M (1953), een buitengewone 33 Stradale prototipo (1967), een 33/3 Litri ‘Le Mans’ (1970) en een 33 TT 12 (1975).

Aan hun zijde staan huidige modellen zoals de Giulia en Stelvio Quadrifoglio ‘100° Anniversario’ en de Tonale Plug-in Hybrid Q4. De zeer exclusieve Alfa Romeo Giulia SWB Zagato zal zijn eerste rondjes in het openbaar rijden tijdens de parade op zaterdagochtend 1 juli.

Alfa 6C

Meetings

Naast Le Mans Classic is er nog meer te beleven. Van vrijdag 30 juni tot zondag 2 juli nodigt Alfa Romeo alle fans ook uit voor de tweede editie van de Alfa Romeo Tribe Days. Tijdens dit evenement kunnen liefhebbers van het merk deelnemen aan rijervaringen op de circuits van Montlhéry en Le Mans.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon