Nieuwe modellen

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato: eenmalig model

Op basis van de Giulia Quadrifoglio werd deze Alfa Romeo Giulia SWB Zagato gebouwd voor een Duitse verzamelaar die het extreme voorrecht heeft om de enige te zijn die deze auto bezit.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 22 dec. 2022 | Leestijd: 2 min

In 2021 vierden het carrosseriebedrijf Zagato en Alfa Romeo het eeuwfeest van hun samenwerking die in 1921 begon met de G1. Toen ontstond bij de managers van Zagato het idee om een nieuwe coupé te creëren als eerbetoon aan dit jubileum. Onder hun meest fervente klanten toonde een Duitse verzamelaar belangstelling voor het project.

Alfa Giulia SWB Zagato

Advertentie – lees hieronder verder

De eigenaar van een Alfa SZ uit 1990 en verschillende Aston Martins, die stuk voor stuk ook door de beroemde Italiaanse carrosseriebouwer zijn aangepast, aarzelde niet om een dikke cheque uit te schrijven om een unieke auto te kopen. Het bedrag op de cheque? Dat blijft een goed bewaard geheim.

Alfa Giulia SWB Zagato SZ

Handbak

Zagato gebruikte de Giulia Quadrifoglio als basis en zijn sublieme V6 turbo werd geprepareerd om 533 pk en 600 Nm te ontwikkelen. Net als de zeer exclusieve GTAm limited edition kreeg de SWB een handgeschakelde 6-versnellingsbak die het vermogen naar de achterwielen brengt. Het platform is ingekort en er is een tweedeurs carrosserie op gemonteerd.

Alfa Giulia SWB Zagato interieur

Twee kanten

In de traditie van Zagato heeft het dak de dubbele nokken die een handelsmerk zijn van zijn werk. Terwijl de uit de kluiten gewassen en gespierde voorkant een groot gebrek aan finesse vertoont, is de achterkant een toonbeeld van elegantie dankzij een stijlvol lichtsignatuur.

Alfa Giulia SWB Zagato

We kunnen alleen maar hopen dat er regelmatig met deze unieke auto zal worden gereden en dat hij niet in een verzameling achter slot en grendel gestoken wordt…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon