Autosport

Stopt Lewis Hamilton met Formule 1?

Er gaan geruchten de ronde dat Lewis Hamilton, de zevenvoudige wereldkampioen F1, zijn helm aan de haak gaat hangen. “Lewis en ik zijn gedesillusioneerd”, aldus Mercedes-teambaas toto Wolff.

Geschreven door Joris Bosseloo | 20/12/2021

Er is de afgelopen week bijzonder veel te doen geweest over de slotrace van de Formule 1, die in het voordeel van Lewis Hamilton (Mercedes) leek te gaan eindigen en die hem zijn achtste wereldtitel zou bezorgen.

Het liep echter helemaal niet zoals gepland, want na de toch wel domme crash van een Williams F1 en de intrede van de Safety Car werd de achterstand die Max Verstappen (Red Bull) had opgelopen zo goed als teniet gedaan. Mad Max, die de laatste rond met vers rubber ondernam, haalde Hamilton in (die op versleten banden reed) en werd op de valreep voor de eerste maal in zijn jonge carrière de nieuwe F1-oppergod.

Advertentie

De Mercedes-clan, met Toto Wolff op kop, was merkbaar gefrustreerd. Terecht volgens velen, onterecht volgens anderen. Er werd zelfs even geopperd dat het Duitse topteam met behulp van topadvocaten in beroep zou gaan tegen de “controversiële” beslissing van de FIA, maar dat gebeurde niet. Meer nog, Mercedes feliciteerde Verstappen en Red Bull in een officieel communiqué.

Volgend jaar beter?

Lewis Hamilton

De felicitaties ten spijt, blijven ze bij Mercedes vinden dat Lewis Hamilton van zijn achtste wereldtitel werd beroofd. Dat is extra pijnlijk omdat, indien hij wel had gewonnen, hij hoger in de geschiedenisboeken zou eindigen dan Michael Schumacher, eveneens zevenvoudig wereldkampioen. De vraag is nu of de flamboyante Brit, die toch “al” 36 lentes jong is, nog de moeite gaat doen om opnieuw voor de grootste trofee van de koningin der motorsporten te strijden.

“Lewis en ik zijn momenteel gedesillusioneerd,” aldus Wolff. “We zijn niet teleurgesteld in de sport, want we houden ervan met elke vezel van ons lichaam, ook omdat de stopwatch nooit liegt. Maar als we dit fundamentele principe van sportieve eerlijkheid en de authenticiteit van de Formule 1 schenden, dan wordt die stopwatch plotseling irrelevant omdat we worden blootgesteld aan willekeurige besluitvorming. Daar gaat de liefde van verloren. We hebben veel tijd nodig om te verwerken wat er die zondag in Abu Dhabi is gebeurd, en om eerlijk te zijn denk ik niet dat we er ooit overheen zullen komen. Het is onmogelijk, zeker voor Lewis als piloot.” Wolff voegde er nog het volgende aan toe: “Ik hoop dat hij blijft racen en dat hij volgend jaar terugkomt, want hij is de grootste F1-coureur aller tijden. Ik denk dat zijn hart hem zal zeggen dat hij moet doorgaan, want hij is op de top van zijn kunnen.”

Uit deze verklaring wordt geconcludeerd dat Hamilton “diep” zit en dat zelfs zijn teambaas niet met zekerheid weet op zijn goudhaantje opnieuw voet zal willen zetten in een Formule 1-wagen. Een pak mensen beweren dat Lewis, die met de beste auto van allemaal reed, vreest dat zijn gloriejaren voorbij zijn en dat hij de fakkel niet meer gaat terugkrijgen. Verstappen is hongerig en getalenteerd, zo is al gebleken, maar ook twaalf jaar jonger dan Hamilton.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook