Buzz

3,7 miljoen dollar voor Mustang der Mustangs uit “Bullitt”

Wijlen Steve McQueen had tijdens het draaien van ‘Bullitt’ nooit kunnen vermoeden wat een impact de prent zou hebben. Tegenwoordig is de groene Mustang die door de film legendarisch werd, een fortuin waard. Concreet mogen we 3,7 miljoen dollar zeggen.

Geschreven door Joris Bosseloo | 14/01/2020

Meer dan 3 miljoen euro werd eind vorige week op deze Mustang uit Bullitt geboden, nog een pak meer dus dan op ‘Eleanor’, de beroemde GT500 die te zien was in Gone In 60 Seconds van vlak voor de laatste eeuwwissel. De vorige eigenaar, die overigens 6 miljoen hoopte te vangen, heeft hem niet laten opknappen en op de voorruit prijken zelfs nog de overblijfsels van een toeganspasje aan de studio’s van Warner Bros. Ook opvallend zijn de ‘camerastatieven’ die zijn vastgelast aan het chassis.

Bullitt

De filmauto (waar McQueen ook effectief mee gereden heeft) werd in de jaren ’70 aangeschaft door een zekere Robert Kiernan en dit voor de som van 6.000 dollar, wat nu zo’n 35.000 euro zou zijn.  Saillant detail: in 1977 stuurde de acteur een smeekbede naar Kiernan, met daarin de vraag om ‘Bullitt’ aan hem te verkopen en om hem zeker niet te restaureren. McQueen zou in ruil zelfs een nieuwe Mustang voor Kiernan zoeken, behalve als dat te veel geld zou kosten…  Kiernan bleek niet geïnteresseerd en MqQueen stierf drie jaar later, op amper 50-jarige leeftijd, aan de gevolgen van kanker.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook