Buzz

Asociale BMW-chauffeur moet schadevergoedingen betalen

Een Amerikaanse BMW-eigenaar die als ‘asociaal’ wordt omschreven, moet schadevergoedingen betalen aan verschillende van zijn buren. De man zou zich jarenlang schuldig hebben gemaakt aan zowel geluidsoverlast als aan onaangepast rijgedrag.

Geschreven door Joris Bosseloo | 30/07/2021

Na jaren van overlast hadden verschillende mensen uit dezelfde buurt zich verzameld om schadeclaims in te dienen tegen de eigenaar van verschillende getunede BMW‘s. In de garage van de man staan naar verluidt een 5 Reeks en twee modellen van de 3 Reeks: een oude cabrio (E36) en een iets jongere vierdeurs (E46).

Of de klachten gegrond zijn, weten we natuurlijk niet maar zeker is alvast dat de rechter de buren gelijk gaf. Het heerschap zou jaren aan een stuk het cliché over BMW-bestuurders bevestigd hebben en de buurt was het meer dan gewoon zat.

De klagers wilden 10.000 dollar voor de ‘geleden schade’. Dat bedrag zou overeenkomen met 2.000 dollar per jaar en per buur. De rechtbank ging niet helemaal mee in die redenering, maar de ‘aso’ werd wel verplicht om in totaal 5.900 dollar of omgerekend ongeveer 5.000 euro te betalen.

In die som zitten 5.000 dollar voor één buur, 500 dollar voor een andere buur en een aantal bijkomende kosten.

Je weet ze zeggen: beter een goede buur dan een verre vriend…

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook