Buzz

VIDEO: Auto op gas ontploft tijdens het rijden

Geschreven door Joris Bosseloo | 09/07/2021

Onlangs is in China een auto die volgens de beschrijving van de YouTube-video op CNG reed, ontploft tijdens het rijden en in een drukke straat. De wagen explodeerde niet één maar twee keer.

Zoals je in de iets meer dan een halve minuut durende video onder dit artikel kan zien, verandert de traag rijdende Toyota Camry in een fractie van een seconde in een vuurbal. We moeten spontaan aan een schietstoel denken. Iets later ontploft de Japanse berline nog eens en nog harder, vergelijkbaar met explosies van de betere Schwarzenegger– of Stallone-actiefilms van de jaren ’80.

De persoon die de beelden op YouTube heeft geplaatst, beweert dat de wagen op CNG (aardgas) reed. Of dat klopt, kunnen we niet bevestigen, maar verschillende bronnen gaan ervan uit dat de eigenaar zelf een gassysteem in de auto had geïnstalleerd – eentje dat duidelijk niet aan de gebruikelijke veiligheidsnormen voldoet. De onbetrouwbare installatie zou kunnen verklaren waarom de Toyota ineens ontplofte, met als gevolg dat de tank met een stevige snelheid de lucht in werd geschoten. Vandaar de vergelijking met de schietstoel van een straaljager.

En de bestuurder?

Die is naar het schijnt uit de Camry kunnen ontsnappen na de eerste explosie, die veel milder was (doch nog steeds spectaculair) dan de tweede, en zou dus niet om het leven gekomen zijn.

Trefwoorden

Lees ook