Buzz

Belgische motorrijder vestigt wereldrecord

Op zaterdag 20 mei doorkruiste Thierry Sarasyn met zijn Kawasaki Versys 1000 SE op één dag maar liefst 15 Europese landen. Om die 2.200 km af te leggen had hij net geen 22 uur nodig, wat goed was voor een nieuw wereldrecord.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 25 mei 2023 | Leestijd: 2 min

Hiermee vestigde Thierry Sarasyn het ultieme touringrecord op een motorfiets. Onze landgenoot was echter niet aan zijn eerste recordpoging toe. Vorig jaar reed hij al een keer 13 landen op één dag. “Na het record van de Italiaan Valerio Boni in 2021, was dat het tweede officieel geregistreerde touringrecord”, vertelt hij.

Maar er waren, vooral online, veel geruchten over motorrijders die 14 landen op één dag gedaan hadden en er is zelfs een video van een rit van 15 landen in 24 uur en 3 minuten. Geen van die pogingen waren echter met een tracker geregistreerd of op minder dan 24 uur afgelegd.

Advertentie – lees hieronder verder

Sarasyn

Sneller dan verwacht

Dus besloot Thierry Sarasyn de uitdaging opnieuw aan te gaan, dit keer met de Kawasaki Versys 1000 SE voor een rit langs 15 landen, geregistreerd door een erkend tracking systeem én met respect voor verkeersregels en de nodige rust onderweg. Deze poging werd een succes, want om 19.59u reed Sarasyn de grens met Nederland over, net geen 22 uur nadat hij in Polen gestart was. “Sneller dan ik ooit had durven hopen en dan was er nog een tunnel op de Oostenrijkse grens die een uur gesloten werd net voor ik er door moest”, vertelde de gelukkige nieuwe wereldrecordhouder aan de finish.

Sarasyn

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie