Buzz

Beroemde filmauto’s die je kan huren

Altijd al met een auto van Fast & Furious willen rijden? Of met een DeLorean zoals in Back to the Future, KITT van Knight Rider, General Lee van The Dukes of Hazzard of met de Peugeot 406 van TAXI 2? Dan heb je geluk…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 16 jul. 2021 | Leestijd: 3 min

De firma Movie Cars Central laat je tegen betaling met één (of meerdere) (replica’s van) beroemde filmauto’s een paar rondjes rijden op een kartbaan in de buurt van Parijs. Je kan kiezen tussen een DeLorean zoals in Back to the Future (169 euro), een Nissan Skyline GT-R R34 (2 Fast 2 Furious, 179 euro), een Dodge Charger (The Fast and the Furious, 209 euro), een Mitsubishi Eclipse (The Fast and the Furious, 109 euro), een Peugeot 406 (TAXI 2, 209 euro), een “General Lee” (een Dodge Charger zoals in The Dukes of Hazzard, 229 euro) en KITT (een Pontiac Trans Am zoals in Knight Rider, 109 euro).

Tentoonstelling

Hetzelfde bedrijf stelt ook een heleboel andere auto’s van bekende films en series tentoon. Wie ernaartoe wil, moet reserveren en de redelijk bescheiden som van 15 euro neertellen. Eens ter plaatse, kom je oog in oog te staan met niet minder dan 18 voertuigen die écht voor opnames werden gebruikt. Denk aan auto’s van The Fast and the Furious (waaronder de Supra), 4×4’s van Jurassic Park, Herbie, het busje van The A-Team, de BMW 7 Reeks van de Bond-film Tomorrow Never Dies enzoverder enzovoort. Zeker de moeite, als je het ons vraagt.

Advertentie – lees hieronder verder

Dure bolides

Zowel voor opnames gebruikte auto’s als replica’s ervan, worden tegenwoordig voor veel geld verkocht. Zo wisselde één van de oranje Toyota Supra‘s van de eerste F&F-film onlangs van eigenaar voor maar liefst 550.000 dollar (een dikke 462.394 euro) en een exacte replica van KITT (eigendom van David Hasselhoff) voor ongeveer 245.000 euro.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon