Binnenkort iedereen elektrisch? Ombouw kost maar € 5.000 in Frankrijk

De Franse start-up Transition-One wil het eerste bedrijf ter wereld worden dat op grote schaal benzine- en dieselwagens ombouwt tot elektrische auto’s. Voor een relatief zacht prijsje bovendien, al is dat – voor de Fransen, tenminste – voor een groot deel dankzij steun van de overheid.

Binnenkort iedereen elektrisch? Ombouw kost maar € 5.000 in Frankrijk

De grote kracht achter Transition-One heet Aymeric Libeau. “Een elektrische auto voor iedereen”, luidt zijn motto, al is daar natuurlijk veel geld voor nodig. De start-up wil 6 miljoen euro ophalen voor de bouw van een fabriek, mét steun van de Franse overheid.

Je eigen fossiele brandstof souperende hatchback laten transformeren in een 100% elektrische wagen zou amper een dag in beslag nemen en kost 8.500 euro. Of toch voor u en ik, want Fransen krijgen een overheidspremie ter waarde van 3.500 euro. Bovendien helpt Transition-One voorlopig enkel eigenaars van een Renault Twingo II, Fiat 500, Citroën C1, Peugeot 107, Toyota Aygo en VW Polo.

De nieuwbakken firma rekent op Tesla-leveranciers voor de stukken en voert momenteel promotie met een Renault Twingo met bouwjaar 2009. Dat bakje heeft een actieradius van 180 kilometer, net zoals jouw auto binnenkort?

5 redenen om wél een elektrische auto te kopen