Buzz

BMW M4 drift door straten Mol

Een bestuurder van een BMW M4 besloot zich te amuseren in de straten van Mol en plaatste de beelden van zijn driftkunsten ook nog eens online. Maar dat kan hem wel eens duur komen te staan want de politie voert intussen een onderzoek.

Geschreven door Alain De Jong | 31/12/2021

Deze rode BMW M4 is blijkbaar zeer berucht in de regio ten noorden van Antwerpen. Daar scheurt de bestuurder regelmatig tegen hoge snelheid en met de nodige drifts door de straten van onder andere Mol, Balen, Geel en Meerhout. Ook recent plaatste de wegpiraat zijn rijkunsten online en dat zorgde weer voor veel verbijstering, want hoewel alles goed afliep is het natuurlijk niet de bedoeling dat je op zo’n manier door woonwijken en dorpscentra raast met je snelle sportwagen.

Une BMW M4 en drift en plein centre de Mol

De jongeman uit Meerhout plaatste zijn driftvideo’s op Youtube en Instagram waar hij op heel wat belangstelling kon rekenen. Ook van de politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout die de bestuurder intussen heeft kunnen identificeren en onderzoekt of de wegpiraat voor zijn roekeloos rijgedrag gestraft kan worden.

Wellicht veroordeling

Bestraffing zou kunnen op basis van artikel 7.2 in de wegcode dat zegt dat: “De weggebruikers moeten zich zo gedragen op de openbare weg dat ze geen hinder of gevaar veroorzaken voor de andere weggebruikers”. Dat is uiteraard voor interpretatie vatbaar, maar gezien de bestuurder met zijn video zelf bewijsmateriaal aanleverde, is de kans op een veroordeling zeer reëel.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook