Buzz

BMW rijdt 60 km/u te hard: “Ik dacht dat ik op circuit zat”

In Australië werd onlangs een BMW aan de kant gezet wegens overdreven snelheid. De bestuurder had een opvallend excuus dat eigenlijk niet zó gek was.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 09/07/2021 | Leestijd: 2 min

In het stadje Bathurst in New South Wales leven racepiloten zich elk jaar uit op het Mount Panorama Circuit. Onder meer de Bathurst 1000 en de Bathurst 12 Hour worden er verreden. Het is een stratencircuit, net zoals dat van Monaco waarop Formule 1-piloten het beste van zichzelf geven. Dat wil zeggen dat wanneer er niet officieel op geracet wordt, je er met je eigen wagen mag rijden maar niet harder dan 60 km/u.

119 in plaats van 60

De BMW-chauffeur waar we het hier over hebben, zat bijna 60 km/u boven de geldende snelheidsbeperking. De man werd met zijn 320i door een mobiele eenheid geflitst aan 119 km/u. Op het moment van de feiten reed hij op een recht stuk.

Advertentie – lees hieronder verder

“Ik dacht dat ik op circuit zat”

Dat was het excuus van de laagvlieger. Helemaal ongelijk had hij niet, maar zijn – flauwe – excuus werd allerminst gesmaakt door de agenten die de snelheidscontrole aan het uitvoeren waren. Resultaat: een PV ter waarde van maar liefst 2.560 Australische dollar, wat neerkomt op meer dan 1.611 euro. Bovendien kreeg de bestuurder zes strafpunten op zijn rijbewijs (een systeem dat men ook in België wil invoeren), werd zijn rijbewijs onmiddellijk en voor zes maanden ingetrokken én werd de nummerplaat van de BMW voor drie maanden in beslag genomen.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie