Buzz

Boze autobestuurder rijdt fietser haag in (en krijgt begrip op Facebook)

Het afgelopen weekend gebeurde in Herentals een opvallend verkeersincident. HLN heeft het over ‘een extreem geval van verkeersagressie’. Een SUV reed een fietser die deel uitmaakte van een groep wielertoeristen een haag in, wat natuurlijk moeilijk te verantwoorden valt. Toch nemen veel mensen het op sociale media op voor de automobilist. Terecht? (screenshot: HLN)

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 07/12/2022 | Leestijd: 3 min

De feiten deden zich zaterdag voor op de Poederleeseweg in Herentals, bevestigt HLN. Op de beelden is te zien hoe een redelijk grote groep wielrenners (een twintigtal fietsers) een voorrangsweg oprijdt op het moment dat een Ford Ecosport komt aangereden. De chauffeur kan maar net op tijd remmen teneinde een ongeval te vermijden.

De haag in

Duidelijk over zijn toeren, zint de chauffeur van de kleine SUV op wraak. Eerst mengt de wagen zich tussen de wielertoeristen – dat kon niet anders – waarop de bestuurder plots remt. Opnieuw kwam het net niet tot een aanrijding maar wel tot een ‘schermutseling’. Er wordt plankgas gegeven om iets verderop één van de fietsers een haag in te duwen. Pas op het moment dat de man in de gaten krijgt dat het hele gebeuren wordt gefilmd, zet hij zijn weg verder.

Advertentie – lees hieronder verder

“Fietsers moesten maar voorrang verlenen”

Er vielen geen gewonden en de fietsers hebben aangegeven naar de politie te stappen om klacht neer te leggen. Wie de autobestuurder is, daar hebben we op dit moment van schrijven het raden naar. In ieder geval krijgt de man redelijk wat bijval op Facebook.

Veel gebruikers menen dat zijn reactie weliswaar overdreven was maar te begrijpen valt. “Wielerterroristen“, staat herhaaldelijk te lezen. En ook: “Ze moesten maar voorrang verlenen“.

Bekijk de video via deze link op HLN en laat gerust je mening achter op onze Facebook-pagina.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie