Buzz

De VW Golf 8 TCR die er nooit is gekomen

Goed twee jaar geleden werd Volkswagen Motorsport opgedoekt omdat de afdeling simpelweg niet in de nieuwe strategie van het Duitse automerk zou passen. Pech voor fans WRC en Dakar rally’s, maar ook voor zij die van circuitracing houden. Een model dat we door deze stopzetting van de competitieafdeling aan onze neus voorbij hebben zien gaan, is deze Golf VII TCR.

Geschreven door Joris Bosseloo | 14/05/2022

De Amerikaanse VW-fanaat Jamie Orr kreeg de gelegenheid om een kijkje te nemen in de loods van Volkswagen Classic, dat het erfgoed van de fabrikant beheert en onderhoudt. Tussen al dat moois spotte hij een gecamoufleerde Golf TCR die in ontwikkeling was op het moment dat de stekker uit Volkswagen Motorsport werd getrokken.

350 pk

Het einde van het team (WTCR) betekende dat hun volgende racewapen nooit publiekelijk werd voorgesteld. De auto in kwestie, die lekker breed is en voorzien van een 2-liter turbo met 350 pk in de aanslag, staat in het gebouw netjes tussen een snelle Lupo en een elektrische Golf van 1984 geparkeerd.

Advertentie

VW Golf VII TCR

Hoewel we met zekerheid kunnen zeggen dat deze TCR nooit voor een beker zal racen, is het best mogelijk dat VW hem ooit van stal zal halen voor promotionele doeleinden (voor de ene of andere trackday, VW-fandag, beurs of een ander evenement). Zeg nooit nooit.

Screenshots en videoJamie Orr / YouTube / Met dank aan Top Gear NL

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook