Buzz

Deze “Phantom” autosleutel kost meer dan de auto

Aan sleutels van luxewagens wordt bijlange niet voldoende aandacht geschonken door autoconstructeurs zelf. Dat vinden ze bij Awain Key, een Fins bedrijf dat ze zelf met de hand vervaardigd en ze tegen een bijzonder stevig tarief verkoopt.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 16/04/2019 | Leestijd: 2 min

Als we stevig zeggen, is dat geen overdrijving. Integendeel zelfs: de goedkoopste sleutel gaat de deur uit voor 49.000 en de duurste voor… 500.000 euro!

Dit laatste bedrag moet je neertellen voor een volledig met diamanten bezet exemplaar – 34,5 karaat! – dat als “Phantom” in de catalogus staat. Een kleine check van de nieuwprijzen op Gocar.be bevestigt dat deze sleutel hiermee meer kost dan een nieuwe Rolls-Royce met dezelfde naam, ook het duurste model in die catalogus…

Advertentie – lees hieronder verder

Niet voor Audi’s of BMW’s?

Dat er niemand met een Dacia bij het bedrijf zal komen aankloppen voor een peperdure sleutel, weten ze bij Awain Key ook wel. Op de merkenlijst staan daarom geen verrassingen: Aston Martin, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Maserati, McLaren, Mercedes, Porsche… en Rolls-Royce natuurlijk. Twee “opvallende” afwezigen zijn BMW en Audi. Niet exclusief genoeg?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie