Buzz

Dit setje velgen is waanzinnig duur

Zeldzame oldtimers stijgen tegenwoordig enorm in waarde. Dat geldt ook voor de onderdelen. Zo hoopt iemand maar liefst 18.700 dollar te krijgen voor de originele velgen van een BMW M1 uit de jaren 1970.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 27/09/2022 | Leestijd: 2 min

De prijzen van oldtimers zijn de voorbije jaren verder gestegen en gaan voor sommige modellen volledig door het dak. De meest exclusieve en zeldzame wagens gaan vaak voor miljoenen van de hand op veilingen. Maar ook de iets bescheidenere modellen vertegenwoordigen tegenwoordig een mooie marktwaarde. Een voorwaarde daarbij is dat ze liefst in originele staat verkeren.

En dat is niet altijd eenvoudig, want door de jaren heen worden er al eens onderdelen en componenten aan een auto vervangen of toegevoegd. Denk maar aan de velgen of de uitlaat, zodat de originele exemplaren vaak ontbreken. Dat betekent dat ook druk gezocht wordt naar originele onderdelen, waardoor de prijs daarvan eveneens fiks de hoogte kan ingaan.

Advertentie – lees hieronder verder

Prijs van nieuwe auto

BMW M1 wheel

Zo staat op eBay een setje originele velgen van een BMW M1, een iconische supersportwagen uit de jaren 1970, te koop voor maar liefst 18.700 dollar (omgerekend ca. 19.450 euro)!

Bovendien lijken de velgen helemaal niet in goede staat, zodat de koper nog wat extra budget zal moeten voorzien om ze weer in perfecte conditie te krijgen. En daarbij rekent de Amerikaanse verkoper nog eens 950 dollar aan om deze fraaie wieltjes wereldwijd te verzenden, zodat het prijskaartje vlot boven de 20.000 euro zal oplopen. Inderdaad, dat is de prijs van een gloednieuwe middenklasser.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie