Buzz

Ecologische uitvaart in elektrische rouwwagen

Ook de uitvaartsector surft mee op de groene golf. Zopas breidde een begrafenisondernemer zijn vloot uit met een Tesla rouwwagen, waarmee de rit naar de laatste rustplaats muisstil en ecologisch kan verlopen.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 27 mrt. 2022 | Leestijd: 3 min

Papillon Uitvaartzorg uit Maasmechelen zorgt voor een primeur in de Belgische uitvaartsector door te kiezen voor een 100% elektrische rouwwagen op basis van een Tesla Model S. Het is een innovatieve en ecologische keuze die tegelijk ook op een mooie marketingstunt uitdraait door de extra aandacht die deze groene corbillard oplevert.

Aangezien een rouwwagen natuurlijk niet in de catalogus van Tesla staat, moet je hiervoor elders aankloppen. Een specialist terzake is het Nederlandse bedrijf RemetzCar. Zij hebben al enkele jaren ervaring met de ombouw van EV’s naar corbillards en namen ook de ontwikkeling hiervan op basis van een standaardmodel voor hun rekening. Zo werd de Model S verlengd van 4.97 meter tot 5.77 meter en werden glazen zijwanden en een glazen dak voorzien in het vervoercompartiment dat is afgescheiden van de cockpit vooraan door een wand met een ruit. Verder heeft deze Tesla rouwwagen een uitschuifbare vloer voor de uitvaartkist en aan weerszijden een bloemenrek.

Advertentie – lees hieronder verder

Duur maatwerk

Avec un corbillard Tesla, le trajet vers votre dernière demeure peut être silencieux et écologique.

Natuurlijk hangt aan deze transformatie een stevig prijskaartje, aangezien dit volledig maatwerk is en de rouwwagen meestal volgens de specificaties van de klant wordt opgebouwd. RemetzCar vermeldt daarom geen exacte tarieven, maar stelt dat de factuur tot het dubbele van de donorwagen kan oplopen. Noteer hierbij dat een Tesla Model S minstens 104.990 euro kost…

Het voordeel is wel dat rouwwagens meestal zeer lang meegaan en dat de hogere aanschafprijs op die manier toch kan worden afgeschreven. Bovendien zal ook de uitvaartsector op termijn moeten overschakelen op emissievrije voertuigen als ze begrafenissen in steden met een lage-emissiezone hebben, zodat we de volgende jaren wel meer elektrische corbillards zullen zien opduiken.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon