Buzz

Een nieuwe drive-in service bij BMW? Niet bepaald…

Het voorbije weekend gebeurde een spectaculair ongeval op de A12 in Antwerpen. Daar verloor een bestuurder van een BMW M3 de controle over het stuur en eindigde in de vitrine van een … BMW-garage. Die was echter niet zo blij met deze onvoorziene drive-in service.

Geschreven door Alain De Jong | 04/01/2022

Een 480 pk sterke BMW M3 in de hand houden is niet iedereen gegeven. Tot die conclusie kwam ook een bestuurder van een grijs exemplaar getooid met een opvallend gele striping op de A12. Hij week om een onverklaarbare reden van de baan af en eindigde pardoes in de vitrine van de BMW-verdeler langs de drukke invalsweg naar Antwerpen.

“De bestuurder van de wagen was beginnen zwalpen op de A12, heeft de zijrijbaan gekruist en is daarna tegen de gevel van BMW-garage Jorssen beland“, verklaarde een woordvoerder van de politiezone Hekla. “De chauffeur zelf liep lichte verwondingen op. De precieze oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.”

Vermoedelijk is deze slipper te wijten aan overdreven snelheid en/of roekeloos rijgedrag, want zo’n snelle wagen nodigt de bestuurders al eens uit tot driften, zoals een andere BMW-rijder onlangs toonde in Mol.

Hoge reparatiekosten

Hier liep het dus goed mis en eindigde de ruim 85.000 euro kostende BMW in de vitrine van de BMW-verdeler, die de verhakkelde M3 meteen naar zijn werkplaats kon afslepen voor de herstelling die een flinke duit zal kosten. Daarnaast liep ook het gebouw stevige schade op en werden op de parking ervoor eveneens enkele voertuigen geraakt.

Onze tip voor de bestuurder: volg een cursus rijvaardigheid. Bijvoorbeeld iets verder op de A12 in Puurs bij Auto Training School Jesco. Zo kan je wellicht veel schade en ellende voorkomen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook