Buzz

Ferrari weigert boer Purosangue te verkopen

De Purosangue, de eerste SUV van Ferrari, lijkt een groot succes te worden. In die mate dat het Italiaanse sportwagenmerk klanten kan weigeren. Zo zag een Hollandse boer zijn bestelling geweigerd omwille van zijn profiel dat ‘niet exclusief genoeg’ was. De man diende prompt een klacht in en eist een dwangsom van 250.000 euro als hij geen auto krijgt.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 03/11/2022 | Leestijd: 2 min

Ook bij de sportwagenmerken zijn de SUV’s tegenwoordig de grote cash cows. Porsche zette die trend ooit in met de Cayenne. Recenter volgde Lamborghini met de Urus en binnenkort worden de eerste Purosangues van Ferrari geleverd. Ook dat model gaat als zoete broodjes de deur uit, ondanks een prijskaartje van 390.000 euro. Maar blijkbaar is die eer niet voor iedereen weggelegd, ook al wil je dat bedrag meteen ophoesten.

Aanbetaling van 20.000 euro

Dat mocht een Nederlandse boer ondervinden die een aloude droom wou realiseren door een gloednieuwe Ferrari aan te schaffen, meldt het Brabants Dagblad. Twee jaar geleden al had boer Marcel Wulms contact met de Nederlandse Ferrari-verdeler Kroymans Munsterhuis voor de aankoop van een Purosangue. Daarvoor tekende hij een precontract en deed hij ook een aanbetaling van 20.000 euro voor een wagen die in de loop van 2023 zou geleverd worden.

Advertentie – lees hieronder verder

Maar onlangs kreeg de Limburgse boer plots te horen dat zijn aanvraag alsnog geweigerd was “omdat zijn profiel niet exclusief genoeg was”. Aangezien de vraag naar de Purosangue hoger uitviel dan verwacht en Ferrari maar 2.500 tot 3.000 wagens per jaar zal produceren, werd besloten eerst de ‘topklanten’ te bedienen, zoals klanten die al meerdere Ferrari’s bezitten. En daarbij behoort boer Wulms dus niet.

ferrari

Naar de rechtbank

De man liet het daar echter niet bij en legt nu een klacht neer bij de rechtbank tegen de verdeler Kroymans Munsterhuis wegens contractbreuk. Hij eist een dwangsom van 5.000 euro, met een maximaal van 250.000 euro, voor iedere dag dat de verdeler de auto niet levert, ingaande vanaf het moment dat de SUV van Ferrari op de markt kwam. Verdeler Kroymans Munsterhuis is het uiteraard niet eens met deze zienswijze en voert aan dat er geen definitieve koopovereenkomst was, alleen van een optie tot koop. De rechtbank zal binnen enkele weken een uitspraak doen in deze zaak.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie