Buzz

Ferrari’s straatracen en crashen hard in voortuin

Wie een snelle sportwagen bezit, geeft die al eens graag de sporen. Zo ook enkele Ferrari-rijders uit de Lage Landen op de Italiaanse wegen. Maar hier ging het vreselijk mis…

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 8 mrt. 2023 | Leestijd: 2 min

Een Belgische en een Nederlandse Ferrari-rijder waren zich aan het uitleven op het Italiaanse platteland in het dorpje Osimo, in de provincie Ancona. Maar dat draaide op een bepaald moment faliekant uit. Op de beelden van een bewakingscamera zie je een rode Ferrari 296 GTB op volle snelheid aankomen op een T-kruispunt, dat de bestuurder blijkbaar niet had gezien, waarop hij gewoon rechtdoor suist door een grasperk, op een talus in de lucht wordt gekatapulteerd en vervolgens te pletter slaat tegen de omheining van een woning.

Slechts lichtgewond

Maar daar stopt het drama niet, want in het zog van de 296 GTB volgt nog een blauwe F12 Berlinetta die hetzelfde lot ondergaat en zelfs nog in brand vliegt. Volgens de plaatselijke media overleefden de inzittenden deze crashes en werden enkele van hen naar het ziekenhuis afgevoerd met slechts lichte verwondingen. Wellicht hebben beide eigenaars vooral hoofdpijn van de herstelfactuur die hen te wachten staat, want beide bolides, die bijna volledig tot schroot werden herleid, gingen nieuw voor een goede 275.000 euro de deur uit bij de Ferrari-dealer.

Advertentie – lees hieronder verder

Foto: Facebook

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie