Buzz

Franse politie neemt Ferrari van Belgische laagvlieger in beslag

De trek naar zuiden kan voor sommigen blijkbaar niet snel genoeg gaan. Op de A31 richting Dijon flitste de Franse politie een Ferrari Pista 488 tegen maar liefst 242 km/u op een plaats waar slechts 130 km/u gereden mag worden. De Belgische bestuurder mocht meteen zijn rijbewijs én zijn fraaie bolide inleveren. (foto’s © Facebook)

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 20/08/2021 | Leestijd: 2 min

Zo’n flagrante snelheidsovertreding zal de Belgische bestuurder wellicht een rijverbod voor zes maanden in Frankrijk en een boete van 1.500 euro opleveren. Tevens nam de politie ook de Ferrari ter waarde van een goede 370.000 euro in beslag, maar die krijgt de eigenaar normaal terug na de uitspraak van de rechtbank.

Volgens France 3 nam de man de situatie heel gelaten op en belde hij na het vervullen van de formaliteiten met de politie gewoon een taxi op om hem en zijn passagier naar hun vakantiebestemming aan de Côte d’Azur te brengen. Een ritje dat naar verluidt een kleine 2.000 euro zou kosten, maar daar maalde onze gefortuneerde landgenoot blijkbaar niet echt om.

Advertentie – lees hieronder verder

Vrijdag de 13de

Pittig detail: deze snelheidsovertreding werd op vrijdag 13 augustus begaan… Was het pech of onbezonnenheid van onze Ferrarist? Wellicht dat laatste, want het is geweten dat de Franse politie steeds een extra oogje in het zeil houdt op de autosnelwegen naar het zuiden tijdens de zomermaanden.

police France

Op de Franse autosnelwegen bedraagt de maximumsnelheid 130 km/u en zijn er heel wat controles die je normaal enkel een boete zullen opleveren. Enkel de fanatieke laagvliegers worden uit het verkeer gevist door de politie, zoals onze landgenoot die met zijn Ferrari 488 Pista tegen 242 km/u over l’autoroute zoefde.

Noteer dat de Franse wegpolitie ook zelf over snel materiaal beschikt, waaronder de Renault Megane RS, de Seat Leon Cupra en weldra de Peugeot 508 PSE, zodat ontkomen een vrijwel onmogelijke opdracht is, zelfs in een Ferrari.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie