Halloweengrap BMW: Waarom Mercedes maar beter zwijgt…

Dat BMW en Mercedes geregeld en met veel plezier de draak met elkaar steken, is algemeen geweten. Dat gebeurde onlangs alweer met Halloween. Over die “aanval” van eerstgenoemde, lijken alle media het erover eens dat Mercedes er als “grote winnaar” uitkomt. Maar is dat wel terecht?

Halloweengrap BMW: Waarom Mercedes maar beter zwijgt…

Voor wie de afgelopen dagen geen internetverbinding had: BMW USA had een beeld van een Mercedes E-klasse die “vermomd” was als een BMW 5 Reeks op Twitter gegooid, uiteraard met een leuk commentaartje erbij. Dat luidde, vertaald vanuit het Engels: “Nu kan elke auto zich als zijn favoriete superheld verkleden”. Mercedes’ moederhuis Daimler AG reageerde met “Dat is een zeer angstaanjagend kostuum! Vooral dat grote radiatorrooster…”.

Top 5 filmauto's voor Halloween

Mercedes-liefhebbers (en het gros van de journalisten wereldwijd) smullen sindsdien smakelijk van die comeback, die duidelijk verwijst naar de enorme grilles die BMW tegenwoordig op zowel nieuwe modellen als conceptcars monteert – denk maar aan de X7 en de recente Concept 4 (zie foto onder). Een beetje flauw, vindt ondergetekende, enerzijds omdat de grille van de huidige 5 Reeks echt niet zo gigantisch is (en al zeker vergeleken met die van de E-klasse), anderzijds omdat Mercedes zelf niet vies is van een “foute” beslissing af en toe. We hebben de Renault-motoren in Mercedessen en de Kangoo met het logo van de ster nog steeds niet goed verteerd…

Toegegeven, de grille van de bovenstaande (conceptuele) BMW is wél gigantisch! En heel erg eighties