Buzz

Held voorkomt rampscenario op autosnelweg

Nederland is met Henry Temmermans een held rijker. Die man riskeerde lijf en leden door zijn wagen voor de auto van een onwel geworden bestuurder te ‘gooien’. Een crash was onvermijdelijk, maar dankzij de heldhaftige actie werd een waar rampscenario vermeden.

Geschreven door Joris Bosseloo | 22/11/2021

De feiten dateren van afgelopen vrijdagmiddag. Op de A28 ter hoogte van Harderwijk in het centrum van Nederland merkten automobilisten een grijze Volkswagen Polo op die van de baan afweek en in het gras naast de snelweg belandde. Aangezien de wagen rechtdoor doch ongecontroleerd zijn weg vervolgde, voelde minstens één bestuurder dat er iets niet pluis was.

Henry Temmermans, de held van de dag dus, zag de situatie niet met lede ogen aan. Hij had gezien dat er een bewusteloze vrouw achter het stuur van de Volkswagen zat en ging voor haar auto rijden, met de bedoeling om deze op een min of meer gecontroleerde manier tot stilstand te brengen. Dat lukte wonder boven wonder.

Vijf gebroken ribben

Eens gestopt, ging Temmermans onmiddellijk polshoogte nemen. De vrouw was onwel geworden, had gebraakt en het bewustzijn verloren, maar ze bleek na enkele minuten wel wakker te krijgen. Intussen stelt ze het goed, op vijf gebroken ribben na.

Dat mijn wagen moest worden weggesleept? So be it!

‘s Mans bedrijfswagen heeft serieus in de brokken gedeeld (de achterkant werd aan frut gereden door de impact) maar dat neemt Temmermans er met plezier bij. Hij noemt zichzelf geen held, maar zo wordt hij wel beschouwd. Hij ontving al verschillende dankbetuigingen sinds zijn opvallende actie, onder andere van de vrouw zelf.

Screenshot + video: RTV Nunspeet / YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook