Buzz

Het VK verbiedt verkoop van traditionele auto’s vanaf 2030

Geschreven door Joris Bosseloo | 20/11/2020

Tegen 2050 wil het Verenigd Koninkrijk geen CO2 meer uitstoten. Da’s natuurlijk een hele opgave, en om erin te kunnen slagen werd een tienstappenplan opgesteld. Eén van die stappen is het verbod op de verkoop van automodellen op benzine en diesel.

Premier Boris Johnson kondigde de beslissing, die niet als een verrassing aankomt, aan in zijn column in The Financial Times. De regel zal zowel voor privé- als firmawagens gelden. Toch lijkt het erop dat plug-in hybrides uitstel zullen krijgen. Johnson haalde namelijk een uitzondering op de regel aan, in de vorm van voertuigen die toch een tijdje emissieloos kunnen rijden.

Het bezitten van een elektrische auto zal uiteraard interessanter moeten worden dan nu. Natuurlijk gaan we ervan uit dat de gemiddelde nieuwe EV binnen een decennium verder zal kunnen rijden dan nu, al zal er ook geld in de infrastructuur worden gestoken. Voor de “investering in elektrische mobiliteit” wordt naar verluidt 2,8 miljard pond opzijgezet, omgerekend 3.136.028.000 euro.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Onze partners