Buzz

Is dit de crash van het jaar?

Geschreven door Joris Bosseloo | 16/07/2021

In de Engelse stad Leeds is midden vorige maand een Audi A4 frontaal en aan een hoge snelheid in een tattooshop gereden. De schade was enorm, de bestuurder van de Duitse auto naar verluidt onder de invloed van alcohol.

De zware crash, die plaatsvond op 17 juni jongstleden om iets na 2u38 in de ochtend, werd gefilmd door de bewakingscamera van Gill Shop, een winkel aan de overkant van de straat. Een zwarte Audi A4 kwam pijlsnel aangereden en de bestuurder, die volgens de politie dronken was, merkte de bocht veel te laat op. Hij dook zichtbaar in de remmen, maar die actie mocht niet baten: de A4 crashte frontaal en reed de Creating Utopia Tattoo Studio in Stanningley in Leeds (West Yorkshire) volledig aan diggelen.

Amper 30 seconden na de crash kwam er al een politiepatrouille ter plaatse. De agenten baanden zich een weg door een puin om tot bij de chauffeur van de Audi te geraken, maar dat lukte hen aanvankelijk niet. Uiteindelijk werden er andere hulpdiensten bijgeroepen en kon de man naar het ziekenhuis worden gebracht.

Crowfunding

Voor de tattooshop was de schade immens. Gelukkig voor de eigenaar hebben solidaire burgers een crowdfunding-campagne opgestart om de kosten aan de winkel te helpen dekken.

Video + screenshot: 

Trefwoorden

Lees ook