Buzz

Is dit de gevaarlijkste salontafel ter wereld?

Dit zou weleens de gevaarlijkste salontafel ter wereld kunnen zijn. Het is het werk Alaris Invent, gesticht door de Amerikaanse kunstenaar John Cobb, die de V10-motor van een Dodge Viper van 2002 als basis nam en het ding geregeld met propaangas voedt. De tafel spuwt letterlijk vuur.

Geschreven door Joris Bosseloo | 15/10/2021

Dit is lang niet de eerste tafel die door een groot motorblok wordt ondersteund, maar dit exemplaar trok onze aandacht omdat er grote vlammen uit ontstappen nadat een gaspedaal wordt ingeduwd.

Om het autothema helemaal compleet te maken, fungeren zuigers en drijfstangen als poten en moet je een sleutel in het contact steken (en draaien) om de boel in gang te steken.

Advertentie

Deze zeer opvallende ‘Dodge Viper-tafel‘ is gekoppeld aan een middenconsole (met daarin de propaantank) en twee sportstoelen, die elk over een bekerhouder beschikken en die fel achterover kunnen leunen. Het geheel kan worden verplaatst door een stel bijhorende wielen.

Meteen verkocht

Dodge Viper SRT-10

John Cobb bouwde de tafel naar eigen zeggen “om de uitdaging aan te gaan” en deed daar meer dan vijf maanden over. Nog voor de creatie helemaal af was, hadden er zich al geïnteresseerden gemeld.

De koop was snel beklonken, maar dat wil niet zeggen dat je niet zelf eigenaar van een dergelijke set kan worden. Cobb beweert dat hij er op vraag wil bouwen voor 11.500 dollar, wat neerkomt op een dikke 9.900 euro. Interesse?

Screenshot + video via motorsport.tv

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook