Buzz

Is nu hét moment om een muscle-car vanuit de VS te importeren?

“De occasiemarkt in de VS staat volledig op instorten”, klinkt het vanuit verschillende hoeken, of daar heeft men toch schrik voor. Tijd om er een knappe muscle-car te kopen?

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 13 mei 2020 | Leestijd: 2 min

Door de coronacrisis hangen er donkere wolken boven tal van sectoren. Al aan verhuurfirma’s gedacht? Het lot van gigant Hertz zou volgens Bloomberg alvast aan een zijden draadje hangen, en zo’n faillissement zou extra zware gevolgen hebben voor de markt van tweedehandsvoertuigen.

De één zijn dood…

De automarkt heeft het al zeer moeilijk gehad door Covid-19. Stockwagens geraakten niet of amper verkocht en dus ligt het aanbod nu bijzonder hoog in vergelijking met de vraag. Wat dat betekent, weet je al, maar als grote verhuurbedrijven uit pure noodzaak voor een volledige verzadiging zouden zorgen, zullen prijzen voor jonge tweedehandsauto’s pas echt de dieperik in duiken.

Advertentie – lees hieronder verder

Dus, als je droomt je van een speciale Mustang, een straffe Camaro of misschien zelfs een Corvette, dan is de kans niet gering dat je in de VS binnenkort goede zaken kan doen. Let wel, je moet nog steeds vervoerkosten (800 tot 1.000 euro), de invoerbelasting en de BTW rekenen (respectievelijk 10% en 21%, berekend op het totaal). Iets concreter: voor een wagen van 20.000 euro zal er goed 10.000 euro bijkomen, en da’s zonder de inschakeling van een bedrijf om je bij de procedure te helpen. En het duurt maanden…

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon