Buzz

Joggers geflitst in Zone 30 in Parijs (video)

Sinds 30 augustus 2021 geldt in het centrum van Parijs een snelheidsbeperking van 30 km/u. Tot groot ongenoegen van de gemotoriseerde weggebruikers die jammeren dat ze nu zelfs door voetgangers worden ingehaald. Dat kan kloppen, want er zijn intussen al joggers geflitst in de Lichtstad.

Geschreven door Alain De Jong | 10/09/2021

Steeds meer steden kiezen ervoor om hun centrum verkeersvrij of autoluw te maken, zodat de voetgangers zich er in alle rust en veiligheid kunnen verplaatsen. Onlangs ging ook Parijs verder die richting uit met een verdere beperking van de snelheid in het grootste deel van het stadscentrum binnen de périférique.

Paris zone 30

Natuurlijk is niet iedereen blij dat de maximumsnelheid voortaan 30 km/u bedraagt in Parijs. Toegegeven met een auto of een scooter is dat een ellendig slakkengangetje, maar eens je het centrum weer uit bent mag het tempo natuurlijk weer omhoog. Je hoorde vele automobilisten dan ook klagen “dat ze zelfs door de voetgangers worden ingehaald en dat die weldra ook geflitst zullen worden.”

Sprintkampioenen in actie

Dat bracht enkele sportievelingen op het idee om zich inderdaad te laten flitsen door de ANPR-camera’s waaraan echt niemand kan ontkomen. En ze slaagden in de opdracht die hen enkele mooie foto’s, maar (voorlopig?) nog geen PV opleverde.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze ‘joggers’ niet de eersten de besten waren. Onder hen bevonden zich onder meer Léna Kandissounon, Frans kampioen op de 800 meter, en Quentin Malriq, Frans juniorkampioen op 1500 meter. Het reclamebureau BETC en de running speciaalzaak Distance verleenden hun medewerking en maakte onderstaande video.

Zin om hun record te verbeteren? Ga dan snel naar Parijs en spurt voorbij de flitspalen!

Screenshot + video: BETC Paris / YouTube

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's