Buzz

Koppel op wereldreis… in een oude Opel Corsa!

Een Slowaaks koppel dat geen zin had om meer dan een jaar lang binnen te zitten, had op een mooie dag besloten om een heuse wereldreis te maken. Niet door luchthavens in en uit te wandelen, wel met een volgepakte Opel Corsa van de jaren ’90. Jammer genoeg verliep niet alles volledig volgens plan.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 16/02/2021 | Leestijd: 2 min

Dit was trouwens niet de eerste keer dat Ivana en Pavol hun trouwe Corsa voor verre reizen hadden ingezet. Het bakje had voordien al 30.000 km afgelegd, verdeeld over ritjes in niet minder dan 41 landen, 20 Mexicaanse staten en 11 Amerikaanse. Voor hun laatste grote tocht waren ze maar liefst 528 dagen lang onderweg, werden er drie continenten verkend en werd er in totaal 56.758 kilometer afgelegd. Dat is al bijzonder veel, maar weet dat ze langer hadden rondgetoerd indien een zekere coronaviruspandemie geen roet in het eten had gegooid, met het welbekende gevolg dat landen hun grenzen sloten. Hun eigenlijke doel was om de Pan-Amerikaanse route te ondernemen, van Canada tot het meest zuidelijke punt van Amerika – het continent dus, niet de VS.

Corsa road trip trunk

Advertentie – lees hieronder verder

Dat de Corsa deze serieuze roadtrip doorstaan heeft, is natuurlijk goede reclame voor (oude) Opels, al mag het ook gezegd dat er flink wat aan reparatiekosten werd uitgegeven. Toch heeft het Slowaakse stel nog het meest aan boottochten en op de tweede plaats aan eten gedokt (op dit laatste werd naar eigen zeggen niet bespaard). De kostenpost voor benzine nam de vierde plaats voor de rekening. Het koppel beweert in totaal net geen 27.000 euro te hebben gespendeerd.

Corsa repair

Het hele verhaal vind je op hun Facebook-pagina

Op zoek naar een tweedehandse Opel Corsa? Klik dan hier! Toch liever een nieuwe Corsa? Hier moet je zijn!

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie