Buzz

Lada XL: dubbele pret!

De jongens van het Russische YouTube kanaal Garage 54 zitten nooit een om een stunt verlegen. Om een ‘widebody’ Lada te bekomen lasten ze gewoon twee wagens aan elkaar!

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 18/05/2021 | Leestijd: 2 min

In de rubriek ‘gek, gekker, gestoord’ staat deze creatie met stip op nummer één. Wat doe je met enkele aftandse Lada’s, ooit de iconen van de Russische auto-industrie? Juist, probeer er nog iets origineels van te maken, want meer dan de waarde van het oud ijzer zal je er toch niet voor krijgen.

Dat dachten deze kerels ook. Een ‘widebody’ leek wel een leuk idee. Aan de uitvoering van dat project ging niet zeer veel denk- en ontwikkelingswerk vooraf. Vladimir en zijn vrienden zetten gewoon de slijpschijf in het koetswerk en de ophanging aan één kant en lasten de twee wagens weer aan elkaar.

Advertentie – lees hieronder verder

Origineel is dat telkens de motor en de besturing in elke ‘halve’ Lada werd behouden, zodat er twee chauffeurs nodig zijn die dit voertuig enigszins gecoördineerd besturen, of beter gezegd dat proberen. Het spreekt voor zich dat dit soms tot hilarische en gevaarlijke toestanden leidt. Van een officiële samenwerking met het merk voor een serieproductie kwam nog niets in huis…

Screenshot + video: Garage 54 / YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie