Buzz

Man in Ferrari rijdt bijna 180 km/u in zone 50

Het parket van Antwerpen is een onderzoek gestart naar een jongeman die met meer dan 170 km/u op de teller van een Ferrari in een zone 50 knalde. De reacties op sociale media zijn gek genoeg verdeeld.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 25 okt. 2022 | Leestijd: 3 min

Hij wordt de “Idioot in een Ferrari” genoemd, de kerel met zijn hemdje en zonnebril achter het stuur van een hagelwitte, van een Belgische nummerplaat voorziene FF (de shooting brake van het Italiaanse sportwagenmerk die de GTC4Lusso is voorafgegaan, nvdr) die op de Turnhoutsebaan in Oostmalle (richting Beerse) véél te hard reed.

In de video die door zijn passagier werd opgenomen en waarschijnlijk door dezelfde persoon op sociale media werd geplaatst, is duidelijk te zien hoe de bestuurder het gaspedaal diep induwt en in de bebouwde kom (zone 50) meer dan 170 km/u op de snelheidsmeter doet verschijnen.

Advertentie – lees hieronder verder

“Te gemakkelijk”

De beelden gingen snel viraal en weken natuurlijk veel reacties los. De meeste mensen vinden dat zijn rijbewijs voor lange tijd – of zelfs voor altijd – moet worden afgenomen, al zijn er ook die het gedrag van de laagvlieger aanmoedigen of goedpraten.

Een commentaar die we alvast meer dan eens zijn tegengekomen, is dat het op dat stuk weg te gemakkelijk is om zonder een ongeval te veroorzaken zo’n hoge snelheid te halen (en dat de maximale toegelaten snelheid er daarom gerust kan worden opgetrokken tot 90 km/u, wat natuurlijk nog een pak minder snel is).

Tanken met draaiende motor

Ferrari FF Antwerpen

Op het einde van het korte filmpje zien we de Ferrari een tankbeurt krijgen terwijl de motor hoorbaar draait (de bestuurder is zelfs aan het ‘revven‘, de Engelse term die wordt gebruikt voor iemand die herhaaldelijk de toerennaald de hoogte injaagt). Ook dat levert kritiek op.

De video van ATV (gepubliceerd op GVA) kan je hier bekijken.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie