Buzz

Michael Jordan spendeert hallucinant bedrag aan nieuwe auto

NBA-legende Michael Jordan heeft zichzelf voor de zoveelste keer een nieuwe sportwagen cadeau gedaan. Het prijskaartje van zijn kersverse aanwinst ligt zo hoog dat we aanraden om even te gaan zitten…

De redactie | Gepubliceerd op 26 mei 2023 | Leestijd: 3 min

De inmiddels 60 jaar oude Michael Jordan heeft altijd al een zwak voor snelle auto’s gehad. Het ontwerp van bepaalde Air Jordans is zelfs gebaseerd op dat van bolides waar hij mee rondreed tijdens zijn gloriejaren als shooting guard bij de Chicago Bulls. Zo moet de Jordan 6 van 1991 een sneaker-interpretatie van de toenmalige Porsche 911 Turbo voorstellen en keek designer Tinker Hatfield voor generatie 14 – enkel tijdens zijn allerlaatste wedstrijd met de Bulls gedragen, meer bepaald tijdens de NBA Finals van 1998 tegen de Utah Jazz – naar de Ferrari Maranello.

Om zijn liefde voor krachtige vierwielers te benadrukken, is de ‘GOAT‘ trouwens mede-eigenaar van het 23XI NASCAR-raceteam met onder andere Bubba Wallace (de eerste zwarte NASCAR-piloot) achter het stuur.

Advertentie – lees hieronder verder

Miljardair

Dat Michael Jordan zo rijk is als de zee diep, heeft natuurlijk met zijn baskettalent maar ook met zijn neus voor zaken te maken. Zo had MJ nog vóór hij ook maar een enkele NBA-wedstrijd had gespeeld al zijn eigen schoenenlijn en de lijst van bedrijven die hem sindsdien uitbetalen is lang. Denk natuurlijk aan Nike, maar ook Gatorade, Wheaties enzovoort.

Dankzij deze commerciële deals rijft de zesvoudige NBA-kampioen jaarlijks nog altijd honderden miljoenen binnen. Hij mag zichzelf zelfs de allereerste sportmiljardair noemen. Kortom: centen genoeg om regelmatig ‘een folietje’ te doen, al slaagt de aankoop waar we het nu over gaan hebben toch echt wel alles…

Hennessey Performance Venom F5 Roadster

Het is een Hennessey Performance Venom F5 Roadster geworden, een Amerikaans monster waarvan de oplage op 30 is blijven steken. Voor deze supersportwagen, goed voor 1.846 pk aan vermogen en een topsnelheid van 480 km/u, heeft Jordan een al even hallucinant bedrag op tafel gelegd: omgerekend 4.638.000 euro. Dat is meer dan dan het dubbele (!) dan wat hij indertijd voor zijn Bugatti Veyron heeft betaald.

De foto helemaal bovenaan werd overigens van de Instagram-pagina van Hennessey Performance geplukt. “Een speciale dag. Een hele eer om een Venom F5 te bouwen voor een speciale vriend”, staat erbij te lezen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie